mksqen
09
Вто, Авг
0 Нови / 7 дена

Бугарска и кинеска компанија ќе произведуваат енергија од отпад во Велика Британија

Бугарска и кинеска компанија ќе произведуваат енергија од отпад во Велика Британија

Типографија

Бугарска и кинеска компанија потпишаа договор за изградба на два отпада за производство на електрична енергија од отпад.

Производството ќе биде во Велика Британија, а вредноста на проектот е 170 милиони евра. Отпадите за производство на електрична енергија од растенија ќе се наоѓаат во градовите Њукасл и Хал.

Првата фабрика ќе се наоѓа во Њукасл и ќе има капацитет за производство на 72 илјади тони отпад годишно. Тоа ќе обезбеди производство на електрична енергија од 12 мегавати. Вкупната инвестиција се проценува на околу 62 милиони евра.

Од другата фабрика што ќе биде изградена во Хал ќе се добие производство од 20 мегавати, генерирани од обработка на 120 илјади тони отпад годишно. Инвестицијата се очекува да биде околу 107 милиони евра.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет