mksqen
03
Саб, Дек
0 Нови / 7 дена

Поради суша усмртени 350 бизони и носорози

Поради суша усмртени 350 бизони и носорози

Типографија

Ренџерите во најголемиопт резерват за диови животни во Јужен Судан усмртиле 350 носорози и бизони поради големата суша. Во Националниот парк Кругер има помеѓу 7.500 и 45.000 бизони и носорози, што е најголем број во историјата.

Месото од убиените животни е донирано на сиромашните заедници што живеат околу паркот.

Овие два вида диви животни конзумираат големи количества вегетација и многу единки ќе загинат поради сушата која ја има погодено Јужна Африка и која е најголема во последните 35 години.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет