mksqen
26
Вто, Сеп
0 Нови / 7 дена

Видео: Еден поинаков зелен ден во Скопје

Видео: Еден поинаков зелен ден во Скопје

Типографија

Како да се помине еден поинаков зелен ден во Скопје? Ова е прикажано во видеото според победничкиот концепт на јавниот повик на Зорица Бојаџиева.

Во видеото е прикажано како со користење на електромобили, велосипеди и јавен превоз може да се посетат сите значајни локалитети во градот од Старата скопска чаршија, средно Водно, Милениумскиот крст, кањонот Матка, Македонско село, а при тоа да се придонесува кон загадување.

Видеото е дел од Стратегијата на град Скопје за климатски промени и урбана отпорност  „Отпорно Скопје“.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје