mksqen
21
Нед, Јул
0 Нови / 7 дена

Јавен повик за ангажирање евалуатори

Јавен повик за ангажирање евалуатори

Типографија

Центарот за еколошка демократија „Флорозон“ од Скопје во рамките на проектот „Развој на еколошкото истражувачко новинарство“ организира фото натпревар кој има за цел да ги прикаже добрите и лошите примери на еколошка пракса на граѓаните, компаниите и институциите. Фото натпреварот завршува на 25 мај, а доделувањето на наградите ќе биде извршено на завршната конференција која ќе се организира на 6 јуни 2017 година во Скопје.

Со цел компетентно и непристрасно оценување на поднесените фотографии од страна на учесниците, ЦЕД  ФЛОРОЗОН има потреба од ангажирање на три надворешни евалуатори со следниве кавлификации:

  • Да имаат претходно искуство во делот на граѓанското новинарство
  • Да имаат познавање од областа на животната средина
  • Да имаат искуство и познавање од областа на фотографијата
  • Да имаат искуство со евалуациони постапки и процедури

Периодот на агажирање на заинтересираните лица е вкупно  3 денови, а ангажманот е на доброволна (pro-bono) основа. Заинтересираните кандидати може формално да достават писмо на интерес на следната адреса contact@florozon.org.mk  или лично на рака во просториите на горенаведениот проект, т.е. ул Васил Ѓоргов бр.11 прв кат, 1000 Скопје , најдоцна до 25 мај 2017 година.

Со почит

Тимот на Флорозон

Центарот за еколошка демократија „Флорозон“ од Скопје во рамките на проектот „Развој на еколошкото истражувачко новинарство“ организира фото натпревар кој има за цел да ги прикаже добрите и лошите примери на еколошка пракса на граѓаните, компаниите и институциите. Фото натпреварот завршува на 25 мај, а доделувањето на наградите ќе биде извршено на завршната конференција која ќе се организира на 6 јуни 2017 година во Скопје.

Со цел компетентно и непристрасно оценување на поднесените фотографии од страна на учесниците, ЦЕД  ФЛОРОЗОН има потреба од ангажирање на три надворешни евалуатори со следниве кавлификации:

  • Да имаат претходно искуство во делот на граѓанското новинарство
  • Да имаат познавање од областа на животната средина
  • Да имаат искуство и познавање од областа на фотографијата
  • Да имаат искуство со евалуациони постапки и процедури

Периодот на агажирање на заинтересираните лица е вкупно  3 денови, а ангажманот е на доброволна (pro-bono) основа. Заинтересираните кандидати може формално да достават писмо на интерес на следната адреса Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  или лично на рака во просториите на горенаведениот проект, т.е. ул Васил Ѓоргов бр.11 прв кат, 1000 Скопје , најдоцна до 25 мај 2017 година.

Со почит

Тимот на Флорозон

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
This module can not work without the AcyMailing Component