mksqen
03
Вто, Окт
0 Нови / 7 дена

Објавен е документот "Анализа на состојбите"

Објавен е документот "Анализа на состојбите"

Типографија

Како дел од работниот план на проектот "Развој на еколошко истражувачко новинарство" се објави документот "Анализа на состојбите" кој има за цел да даде осврт на општата состојба во областа на легислативата за животна средина, степенот на застапеност на еколошките теми и проблеми во медиумите и влијанието на лошиот менаџмент на животната средина врз маргинализираните групи.

Меѓу другото документот дава осврт и на финансиските активности во областа на заштитата на животната средина и активностите на граѓанските организации во овој сектор.

Анализата на состојбите е достапна во три верзии (македонска, англиска и албанска) и можете да ја симнете на следниве линкови:

МК Верзија

EN Version

AL Version

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.