mksqen
21
Нед, Јул
0 Нови / 7 дена

Потпишан меморандум за соработка

Потпишан меморандум за соработка

Типографија

Центарот за еколошка демократија и претставниците на граѓанскиот организации кои се членки на Националната Хидро Мрежа денес  потпишаа меморандум за соработка со Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на Република Македонија. Потпишувањето на меморандумот се реализира како дел од тркалезната маса која беше организирана во рамките на проектот "Граѓаните како активен партнер во водните политики" финансиран од страна на Европската Унија. 

Со овој чин, се овозможува активна вклученост на граѓанскиот сектор во процесите на донесување на одлуки во областа на водните политики и за прв пат се укажува можноста за директна контрибуција на граѓанското општество  во работните сесии на РКЕ. Покрај ова, на тркалезната маса беше презентиран степенот на имплементација на проектните активности и се потенцираа остварените резултати и достигнувања. На тркалезната маса свои излагања имаа претседателот на РКЕ г-динот Марко Бислимовски, преставниците на министерството за животна средина и просторно планирање на Република Македонија, претставниците експертската јавност, јавните претпријатија и невладините организации. Како завршни активности во рамките на проектот, на прокетните учесници беа доделени сертификати за учество во реализацијата на проектот и беше организиран завршен промотивен настан на улица Македонија.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Македонија

This module can not work without the AcyMailing Component