mksqen
21
Нед, Апр
0 Нови / 7 дена

Одржан промотивен настан во Прилеп за инклузивно управување со водата

Одржан промотивен настан во Прилеп за инклузивно управување со водата

Типографија

Центарот за Еколошка Демократија Флорозон и Организацијата на Потрошувачите на Република Македонија во соработка со Невладината организација - Здружението за Перспективна Интеграција и Развој, Рома Перспектив од Прилеп, како дел од националната кампања за промоција на инклузивно упрaвување со водата, на ден 4ти Октомври 2018 година со почеток во 12:00 часот, во центарот на Прилеп (локација: СААТ КУЛА) организираа промотивен настан.

Во насока на спроведување на Националната кампања за промоција на инклузивно управување со вода граѓаните имаа можност да се запознаат за важноста на добрите практики при управувањето со водните ресурси, можностите и потребите за поголема застапеност на граѓаните и граѓанските здруженија при процесот на реформите во водните политики како и нивно учество при формирање и спроведување на локалните политики за управување со водните ресурси.

Одржан промотивен настан во Прилеп за инклузивно управување со водата

Вклучете се во подршка на оваа кампања и учествувајте во одбележувањето на централниот настан во Скопје.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија