mksqen
21
Нед, Јул
0 Нови / 7 дена

Фотографии од загрозени видови во Пука, Албанија

Фотографии од загрозени видови во Пука, Албанија

Типографија

При проверката на фотозамки од балканскиот рис тимот на организацијата ППНЕА останал изненаден од снимките.

Фотографирањето на балканскиот рис, кој е критично загрозен вид, како и кафеавата мечка, волкот, црвена лисица, кафеав зајак и јазовец покажува дека Пука во регионот на Мирдита, Албанија има богат биодивезитет. Следењето на тимот било од зимата 2016 до сега, а од ППНЕА велат дека ќе продолжат со снимање со фотозамки.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Балкан

This module can not work without the AcyMailing Component