mksqen
21
Нед, Јул
0 Нови / 7 дена

Владата на БиХ го усвои договорот за емисии на стакленички гасови

Владата на БиХ го усвои договорот за емисии на стакленички гасови

Типографија

Владата на Федерацијата на Босна и Херцеговина ја усвои Спогодбата за соработка во областа на заштитата на животната средина, сертификација и намалување на емисиите на стакленички гасови, методологија за оценка на квалитетот на инфраструктурата и енергетската ефикасност на обновливите извори на енергија.

Целта е намалување на емисиите на стакленички гасови. Мерењето на емисиите на стакленички гасови и верификација на резултатите е услов за управување со загадувањето на воздухот.

Ефектите на планираните проекти се во согласност со директивите на ЕУ, Хоризонт проектот 2020 и меѓународните конвенции кои имаат за цел да ги следат и да ги намалат емисиите на стакленички гасови преку подобро користење и складирање на енергија, користење на алтернативни и обновливи извори на енергија, рециклирање, воспоставување инфраструктура за следење на енергетската ефикасност, како и следење на загубите на електрична енергија и квалитет во мрежата.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Балкан

This module can not work without the AcyMailing Component