mksqen

Градот Ајтос во Бугарија ќе добие пречистителна станица за отпадни води

Градот Ајтос во Бугарија ќе добие пречистителна станица за отпадни води

Типографија

Градот Ајтос во Бугарија објави тендер за изградба на пречистителна станица за отпадни води и придружна инфраструктура, со вкупна вредност од 7,6 милиони евра.

Договорот за изградба е во вредност од 6,6 милиони евра, а договорот за инфраструктура е во вредност од околу 973 илјади евра.

Во прилог на изградбата на станицата, првиот договор вклучува обука на персоналот и надзор на сајтот. Вториот договор вклучува изградба на гасовод и поврзување на главниот колектор.

Рокот за завршување на изградбата е поставен на две години за двата договори. Понудите ќе се рангираат според понудената цена, временската рамка за изработка на проектот за изградба и денот на завршувањето на градежните работи.

Проектот ќе биде финансиран од Оперативната програма за животна средина на Европската унија за периодот 2014-2020 и од бугарски кофинансирања. Истата програма на ЕУ ја финансираше изградбата на постројката за третман на отпадот во Софија во 2015 година.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан