mksqen

Последни вести

Одржан промотивен настан во Прилеп за инклузивно управување со водата

Македонија

Центарот за Еколошка Демократија Флорозон и Организацијата на Потрошувачите на Република Македонија во соработка со Невладината организација - Здружението за Перспективна Интеграција и Развој, Рома Перспектив од Прилеп, како дел од националната кампања за промоција на инклузивно упрaвување со водата, на ден 4ти Октомври 2018 година со почеток во 12:00 часот, во центарот на Прилеп (локација: СААТ КУЛА) организираа промотивен настан.

ОДРЖАН ПРОМОТИВЕН НАСТАН ВО СТРУМИЦА КАКО ДЕЛ ОД НАЦИОНАЛНАТА КАМПАЊА ЗА ПРОМОЦИЈА НА ИНКЛУЗИВНО УПРАВУВАЊЕ СО ВОДАТА

Македонија

Центарот за Еколошка Демократија Флорозон и Организацијата на Потрошувачите на Република Македонија во соработка со Здружение на граѓани УТРО од Ново Село, како дел од националната кампања за промоција на инклузивно управување со водата, на 21ви Септември 2018 година со почеток во 13:00 часот, во центарот на Струмица спроведе регионален промотивен настан. Овој настан се организира во рамките на проектот “Граѓаните активен партнер во реформите на политиките за вода“, финансиран од Европската Унија.

Одржан работен состанок со регулаторната комисија за енергетика на република македонија

Македонија

На ден 18ти септември 2018 година,  тимот ЦЕД Флорозон од Скопје заедно со претставниците од националната хидро мрежа,во просториите на  Регулаторна комисија за енергетика  (РКЕ) на Република Македонија, одржа работен состанок со преседателот на  комисијата, господинот Марко Бислимоски.

Како да се управува со водата ?

Македонија

Почесто и непосредно учество во креирањето и реализација на реформите во  таканаречените водни политики, управување со водните ресурси и учество во креирање на пазарната вредност во експлоатација на водата за пиење. Ова мегудругото е главното сиже на Националната кампања за промоција на таканареченото инклузивно управување со водата. Денеска нивни преставници ги запознаваа штипјани со нивните оправа од оваа сфера. Едноставно речено се работи за ова.

Штип 11/09/2018

Македонија

Здружението на граѓани - Центар за еколошка демократија Флорозон од Скопје во соработка со Оганизација на потрошувачите на Македонија и  организацијата на потрошувачите на град Штип на 11ти Септември 2018 година, организираше промотивен настан во центарот на градот Штип на локација Стара стоковна куќа НАМА,  со почеток во 12.00 часот.

Битола 07/09/2018

Македонија

Почитувани, Центарот за Еколошка Демократија Флорозон и Организацијата на Потрошувачите на Република Македонија во соработка со организацијата “Сфера„ од Битола, како дел од националната кампања за промоција на инклузивно управување со водата, денес на 07ми Септември 2018 година со почеток во 13:00 часот, на градскиот плоштад во Битола го реализираше првиот промотивен настан. Овој настан се организира во рамките на проектот “Граѓаните активен партнер во реформите на политиките за вода“, финансиран од Европската Унија.

Реализирана тематска работилница за “лобирање и застапување”

Македонија

Во рамките на проектот: “Граѓаните активен партнер во реформите на политиките за вода“, од 22-24 јуни 2018 година во хотел Порта Скопје се спроведе четвртата дводневна тематска работилница на тема: “Лобирање и Застапување“.

Одржана прва тематска работилница за води во Скопје

Македонија

Од 30 март до 1 април 2018 година во хотелот Порта во Скопје се одржа дводневна работилница на тема: “Зајакнување на капацитетите на граѓанските организации и нивните капацитети во областа на водата и водните ресурси, водните политики и реформи на законската регулатива која ги третира водните политики“.

И Македонија се поврзува со природата на Светскиот ден на животната средина

Македонија

Под мотото Поврзување на луѓето со природата во Македонија се одбележа Светскиот ден на животната средина - 5 Јуни.

По 11 години во Македонија фотографирано младенче од рис

Македонија

За првпат после 11 години истражување на балканскиот рис, тимот на Македонско еколошко друштво во Македонија успеа да фотографира младо од рис.

Заврши пријавувањето за фото натпреварот на Екологист.мк

Македонија

Заврши пријавувањето за фото натпревaрот на Екологист.мк.

Македонски и бугарски земјоделци ќе станат нова генерација органски фармери

Македонија

Македонски и бугарски земјоделци преку обука учат за премин од традиционално кон сертифицирано органско производство на храна, во рамки на проектот „Произведувај органски-пакувај еколошки“, што здружението Граѓански центар за одржлив развој „ЕГРИ“ од Крива Паланка го имплементира со здружението „НИЕ“ од Ќустендил, Бугарија.

Викендов искачување на Титов Врв

Македонија

Планинарскиот клуб „Љуботен“ од Тетово по 36-ти пат викендов ќе го организира традиционалното искачување „Титов Врв“.

Во јуни почнува изградбата на колекторскиот систем во Кочани

Македонија

Подготвителните активности за почеток на проектот за изградба на колекторот и станицата за прочистување на отпадни води во Кочани се завршени.

Сеча на 30 хектари опожарена шума во Делчевско

Македонија

За да се спречи појава и ширење на растителни болести и штетници, во Делчевско ќе се врши фитосанитарна сеча на 30 хектари шума што беше опожарена во март годинава.

Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.