mksqen

Во Бугарија ќе се поправаат браните со европски средства

Во Бугарија ќе се поправаат браните со европски средства

Типографија

Општините во Бугарија ќе можат да аплицираат за средства за подобрување на техничката состојба на браните со кои стопанисуваат.

Ова го соопшти министерот за животна средина и води Ивелина Василева.

Средствата се наменети за оперативната програма „Животна средина 2014-2020 година“ Постапката ќе биде во висина од 20 милиони лева и е во рамките на „Превенција и управување со ризикот од поплави и лизгање на земјиштето“.

Општините ќе треба да аплицираат до крајот на годината. Корисници ќе можат да бидат општини кои добиле одобрение од надлежниот орган дека хидротехничките капацитети имаат потреба од зајакнување или поправка. Другиот  услов е браните да не се дадени под концесија.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан