mksqen

Булевар претворен во парк во Јужна Кореја

Булевар претворен во парк во Јужна Кореја

Типографија

Булевар изграден 1970 години во центарот на јужнокорејскиот главен град Сеул, периодов беше претворен во рекреативен парк.

Во должина од вкупно 983 метри беа засадени над 24 илјади дрвја, цвеќиња и други растенија. Впечатокот е навистина силен, а пејзажите изгледаат како насликани на најсовремена компјутерска графика.

Одговорна за проектот е инженерската компанија МВРДВ, чијашто цел е градот да биде позелен и попријатен за живеење.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет