mksqen

Ново зеленило во Градски ѕид, зад поранешна Агромеханика

Ново зеленило во Градски ѕид, зад поранешна Агромеханика

Типографија

Општина Центар го обнови зеленилото во Градски ѕид, зад поранешна „Агромеханика“.

Засадена е нова трева, зимзелени грмушки и високи садници.

Засадени се 6.500 растенија на површина од над 1.070 метри квадратни. Во помалите жардинери засадени се зимзелени грмушки и листопадни ползавци кои ја менуваат бојата. Поставен е нов, автоматски систем за наводнување на жардинерите.

Комплексот е надополнет и со урбана опрема, канти за отпадоци и клупи.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје