mksqen

Јакимовски: Нема ниту едно исечено дрво во Карпош

Јакимовски: Нема ниту едно исечено дрво во Карпош

Типографија

Нема ниту едно исечено дрво, напротив, постојните се сочувани и се засадени нови, а општината Карпош гради и паркови и плоштади на места кои и пред тоа биле шеталишта, вели градоначалникот на општина Карпош Стевче Јакимовски

  • Изградивме плоштади на платото кај „Педагошка“ и на „Млечен Ресторан“. Исто така изградивме прекрасен плоштад „ Делфина“ во Влае 2, и штотуку го отворивме плоштадот во населеното место Бардовци - појасни Јакимовски.

На коментарот за тоа дали се приоритет парковите или канализацијата во Општина Карпош, градоначалникот Јакимовски рече дека во изминативе седум години изградена е 30-километарска фекална и атмосферска канализациона мрежа, со што Карпош е општина која има изградено фекална канализација повеќе од сите други девет скопски општини заедно.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје