mksqen

Богданци на референдум ќе гласа за или против рудник во Казандол

Богданци на референдум ќе гласа за или против рудник во Казандол

Типографија

На 11 јуни жителите на општина Богданци на референдум ќе треба да се изјаснат дали се за или против отворање на рудник во Казандол.

Одлуката за реферндум едногласно со 11 гласа за ја донесе Советот на општина Богданци.

Против изградбата на рудник во Казандол на референдум се изјаснија жителите на Гевгелија. Советот на општина Валандово, пак, со седум гласа за и осум воздржани ја отфрли иницијативата за распишување на референдум. Сега валандовчани ќе собираат потписи за да ја реализираат својата идеја.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија