mksqen

Намалено шумското производство на крајот од минатата година

Намалено шумското производство на крајот од минатата година

Типографија

Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во последниот квартал од минатата година, во однос на четвртиот квартал 2015 година, е намалено за 31,7 проценти, објави Државниот завод за статистика. 

Зголемување на шумското производство е забележано кај рудничко дрво од иглолисни и листопадни видови,  просторно дрво од иглолисни видови и кај друго обло дрво од листопадни видови.

Намалување, пак, на шумското производство има кај трупците од иглолисни и листопадни видови, друго обло дрво од иглолисни видови, просторно дрво од листопадни видови, огревно дрво од иглолисни и листопадни видови и кај друго грубо обработено дрво, цепаници, дрвени мотки, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија