mksqen

Хрватски Кропекс се вклучува во иницијативата за балкански електроенергетски пазар

Хрватски Кропекс се вклучува во иницијативата за балкански електроенергетски пазар

Типографија

Хрватската компанија Кропекс го потпиша меморандумот за разбирање воспоставен од шесте држави на Западен Балкан за развој на регионален пазар на електрична енергија.

Со ова Кропекс покажува интерес да учествува во проектот за интеграција на електроенергетските пазари. Нејзините претставници ќе учествуваат во разговорите и во подготовката на потребните мерки и чекори за да се направи функционален регионален пазар.

Хрватска е втората земја што се приклучува на оваа иницијатива, по Италија. Цлета е да се воспостави организирана трговија со електричната енергија која ќе се продава еден ден однапред,

Меморандумот меѓу шесте земји од Западен Балкан беше потпишан во април 2016 година.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан