mksqen
22
Пет, Окт
0 Нови / 7 дена

Западна Европа постудена, Источна потопла од август до октомври

Западна Европа постудена, Источна потопла од август до октомври

Типографија

Велика Британија и делови од Норвешка, Франција и од Германија се очекува да имаат пониски температури од вообичаените во периодот од август до октомври, а во остатокот од Европа тие ќе бидат повисоки од просекот, прогнозира „Ведер компани“.

  • Исто како во летните периоди цела деценија наназад, северноатлантската блокада е доминантен фактор што ќе влијае врз времето оваа година - вели Тод Крофорд, главниот метеоролог на „Ведер компани“.

Компанијата, која е во сопственост на Ај-би-ем, изработува прогнози на времето за потребите на енергетскиот и на земјоделскиот сектор.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет