mksqen
22
Пет, Окт
0 Нови / 7 дена

Ветерот за една деценија стана најголемиот извор на електрична енергија во Канада

Ветерот за една деценија стана најголемиот извор на електрична енергија во Канада

Типографија

Енергијата на ветерот во 2016 година во Канада имаше силен раст во индустрија, додавајќи 702 мегавати на новите капацитети во текот на пуштањето во работа на 21 проект во Онтарио, Квебек и Нова Шкотска.

Шеснаесет од овие проекти се во сопственост, барем делумно, од Абориџини или локалните заедници, или општинските власти. Канада сега има 11.898 мегавати инсталиран капацитет на ветер, што е доволно за снабдување на шест отсто од потребите од електрична енергија на Канада и да ги задоволи годишните потреби за електрична енергија на повеќе од три милиони домови.

Ветерната енергија и природниот гас се двата конкурентни извори на производство на електрична енергија. Помеѓу 2012 и 2016 година капацитетот на инсталираната енергија на ветерот во Канада порасна за во просек за 18 отсто, или годишно за 1.327 мегавати.

Канадската енергетска асоцијација за ветер (CanWEA) очекува во 2017 година во Канада да се инсталира околу 700 мегавати нов ветерен енергетски капацитет.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет