mksqen
17
Пет, Сеп
0 Нови / 7 дена

Газпром одобри кредит од 310 милиони евра за изградба на Турски поток

Газпром одобри кредит од 310 милиони евра за изградба на Турски поток

Типографија

Советот на директори на „Газпром“ и одобри кредит од 310 милиони евра на компанијата „Саут Стрим Транспорт“ за изгрдба на гасоводот „Турски поток“.

Проектот „Турски поток“ беше промовиран од Русија во декември 2014 година како замена за „Јужен поток“.

Според проектот, гасоводот ќе минува по дното на Црно Море до европскиот дел од Турција и границата со Грција. Должината на делот под морето е околу 910 километри, а на копнениот 180 километри.

Цената на проектот е 11,4 милијарди евра

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет