mksqen
26
Сре, Јан
0 Нови / 7 дена

Властите бараат 23 кинески градови да прогласат црвено ниво на опасност

Властите бараат 23 кинески градови да прогласат црвено ниво на опасност

Типографија

Кинеското Министерство за заштита на животната средина побара од 23 градови во северниот дел од земјата, меѓу кои и Пекинг, да прогласат „црвено ниво на опасност“, што е највисок степен на еколошка закана, поради големото загадување на воздухот од почетокот на есента.

Во девет градови на локалните власти им беше укажано да прогласат пониско, портокалово ниво на опасност.

„Црвено ниво на опасност“ се прогласува во кинеските градови доколку количеството на тврдите честици во воздухот ја надмине 12 или повеќе пати дозволената граница.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет