mksqen
20
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Највисоко ниво на тревога во Јужна Кореја поради епидемија на птичји грип

Највисоко ниво на тревога во Јужна Кореја поради епидемија на птичји грип

Типографија

Највисоко ниво на тревога објави Јужна Кореја поради епидемијата на птичји грип и одвои дополнителни средства за борба со болеста од која угинаа над 10 отсто од живината во државата. 

Првите случаи на заразата со вирусот H5N6 беа потврдени на 18 ноември во централниот дел од државата. Епидемијата брзо се прошири и притоа угинаа рекордни 16 милиони живина.

Во 2014 година угинаа 14 милиони живина.

  • Објавивме највисок степен на тревога во обид да ограничиме ширење на птичјиуот грип - изјави министерот за земјоделие. Досега нема регистирано случаи на заразени луѓе со тој вирус.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет