mksqen
20
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Шпанија ќе ги подигне еколошките даноци за да го намали дефицитот

Шпанија ќе ги подигне еколошките даноци за да го намали дефицитот

Типографија

Шпанија планира преку реформа на еколошките даноци да го урне својот јавен дефицит.

Ова се наведува во ребалансот на буџетот на Владата за 2017 година.

Владата сака да воведе нови давачки за животната средина за да собере 7,5 милијарди евра свеж приход, во согласност со ревидираниот предлог-буџет.

Планот за буџетот не дава детали за тоа кои даноци за животната средина ќе се зголемат.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет