mksqen
24
Нед, Окт
0 Нови / 7 дена

Германија ја поддржува забраната за моторни возила од 2030 година

Германија ја поддржува забраната за моторни возила од 2030 година

Типографија

Предлогот да се запре продажбата на нови автомобили со внатрешно согорување од 2030 година доби поддршка од повеќе партии во Германија.

Германските пратеници треба да ги повикуваат своите колеги во Брисел, за да им помогнат на иницијативите за нулта емисија на загадување од возила кои ќе бидат регистрирани од 2030 година.

  • Ако договорот од Париз за намалување на емисиите на штетни гасови и намалување на климатските промени се сфаќа сериозно, тогаш треба да се дозволи новите автомобили на патиштата по 2030 година да бидат со мотор со внатрешно согорување - вели пратеникот од Зелената партија, Оливер Кришер.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет