mksqen
27
Саб, Ное
0 Нови / 7 дена

И пчели на листата на загрозени видови во САД

И пчели на листата на загрозени видови во САД

Типографија

Седум вида на пчелите кои до пред неколку години ги имало во изобилство на Хаваи, сега се наоѓаат на листата на загрозени видови во САД.

Федералниот регистар за флора и фауна ги класифицира седумте видови на пчели како загрозени, поради фактори како што се губење на живеалиштата, шумски пожари и инвазијата на туѓи видови растенија и инсекти.

Најновите истражувања откриле дека популацијата на пчелите на Хаваи се намалува исто како и на другите видови на диви пчели, како и на некои комерцијални видови.

Инсектите-опрашувачи, како пчелите, се од суштинско значење за производство на овошје и зеленчук и тие придонесуваат со милијарди долари во вредност секоја година на земјоделската економијата на земјата.


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет