mksqen
19
Нед, Сеп
0 Нови / 7 дена

Повторно спречен обид за уништување на паркот во Тафталиџе

Повторно спречен обид за уништување на паркот во Тафталиџе

Типографија

Градежна механизација утрово се појавила кај паркот на улицата Букурешка во населбата Тафталиџе за да го подготвува теренот за изградба на зграда, но граѓаните повторно го спречиле уништувањето на нивното зеленило.

  • Багерите си отидоа и овојпат. Остануваме будни. Ви благодариме на сите што дојдовте и помогнавте и овојпат да не им дозволиме да почнат со уништување на нашиот парк и на нашите животи, како и на животите на нашите деца - порачаа од иницијативата „Зелено Тафталиџе“.

Инаку на местото треба да се гради зграда на државното претпријатие за стопанисување со стамбен и деловен простор. Градежната маркичка веќе била вцртана и за објектот била издадена градежна дозвола. Но локалните жители веќе трет пат ги спречуваат градежните екипи да почнат со работа и бараат промена на деталниот урбанистички план, за да се спаси зеленилото за кое што велат дека е единствено во нивното опкружување.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје