mksqen
22
Пет, Окт
0 Нови / 7 дена

Голем пожар на Скопска Црна Гора

Голем пожар на Скопска Црна Гора

Типографија

Околу 500 хектари шума горат на планината Скопска Црна Гора уште од вчера, информираат надлежните служби.

Теренот е непристапен, поради што пожарот се уште не е локализиран. Од скопската противпожарна бригада велат дека нема опасност за локалното население, кое сепак заедно со пожарникарите учествува во гаснењето.

Пожарот е во близина на селата Булачани и Раштак, но постои опасност да се прошири и во насока на селото Матејче поради правецот на ветрот.

Се претпоставува дека станува збор за човечки фактор и дека палењето на шумата е намерно.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје