mksqen
09
Чет, Дек
0 Нови / 7 дена

Хуманитарна кампања „Едно капаче - една надеж“ во општина Аеродром

Хуманитарна кампања „Едно капаче - една надеж“ во општина Аеродром

Типографија

Општина Аеродром се вклучи во хуманитарно-еколошка акција за собирање пластични капачиња „Едно капаче - Една надеж“.

Собраните капачиња се испраќаат во Турција каде се рециклираат и за количина од 250 килограми се добива една инвалидска количка, која ќе се донира на семејство кое има потреба од таква количка, а нема финансиска можност самостојно да ја обезбеди.

Од општината апелираат граѓаните да ја покажата својата хуманост и да се вклучат во акцијата и собраните капачиња да ги донесат во просториите на Општина Аеродром, каде за таа цел се поставени кутии за нивно собирање.

Акцијата ја започна Македонската медицинска студентска асоцијација - ММСА.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје