mksqen
09
Чет, Дек
0 Нови / 7 дена

Спречено дополнително загадување од Вардариште

Спречено дополнително загадување од Вардариште

Типографија

Едно лице е фатено како пали електрични кабли со цел да се извади бакарот за продажба.

Ова е дел од акцијата на комуналната инспекција на општина Гази Баба и Министерството за внатрешни работи.

Како што соопштија од општина Гази Баба, лицето ќе биде соодветно санкционирано според Законот за јавна чистота.

  • Акцијата во населеното место Вардариште изминатиов период е најчесто контролирано место од општинската комунална инспекција со цел намалување на ризикот од потенцијално загадување на воздухот од спалување отпад - се вели во соопштението од општина Гази Баба.

На оваа локација, во непосредна близина на поранешната градска депонија Вардариште има ромско население во субстандардни услови кои спалуваат гуми и пластични материјали за загревање.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје