mksqen
20
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Зградите во Хиподром и Триангла ќе може да се приклучат на парно греење

Зградите во Хиподром и Триангла ќе може да се приклучат на парно греење

Типографија

Зградите во населбите Хиподром и Триангла во општина Гази Баба што не се приклучени на парно греење да можат да ја користат инсталираната топлинска енергија.

За оваа можност разговарале градоначалникот на Гази Баба Тони Трајковски директорот на ЕЛЕМ Енергетика Марјан Милошевски и претседателите на  заедниците на станари од Хиподром и Триангла од зградите.

  • Општината и ЕЛЕМ  Енергетика ќе направат проектирање и довод на топлинската енергија до зградите и становите, со што во голема мера би  се подобрило затоплувањето на становите. Ваквиот начин на затоплување би влијаел на подобрување на еколошката  состојба во овие населени места - соопштија од општина Гази Баба.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје