mksqen
09
Вто, Авг
0 Нови / 7 дена

Утре ќе се одржи кампања за адаптација на земјоделството кон климатските промени

Утре ќе се одржи кампања за адаптација на земјоделството кон климатските промени

Типографија

На плоштадот Македонија, утре (среда 12.10.2016 година) ќе се организира настан како дел од националната кампања за адаптација на земјоделството кон климатските промени.

Настанот ќе почне во 12 часот и на него предвидено е да присуствуваат амбасадорот на Сојузна Република Германија, Кристине Алтхаузер, македонскиот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков и претседателот на ЦЕД Флорозон Кирил Ристовски.

Активноста се спроведува во рамките на проектот „Локална акција за глобална климатска адаптација“.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје