mksqen
27
Саб, Ное
0 Нови / 7 дена

Матка како вовед во генералното чистење на Македонија

Матка како вовед во генералното чистење на Македонија

Типографија

Асоцијацијата за чиста животна средина „Ајде Македонија“ денеска одржа промотивна акција за чистење на Матка.

Тоа беше најава за националната акција за чистење, која ќе се одржи в сабота на 150 локации во 50 општини низ Македонија.

Националната акција е во рамки на проектот „Македонија без отпад 2016“ кој има за дел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие свест кај граѓаните за правилно управување со отпадот и да развие механизам за поддршка на граѓаните, општините и другите засегнати групи за подобро да се справат со неорганизираното и незаконско фрлање на отпад во нивните заедници.

Со тоа Македонија се вклучува во глобалната акција „Let do it world“, поддржана од Европскиот Парламент и спроведена во 127 земји во 2015 година.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје