mksqen
20
Чет, Јан
0 Нови / 7 дена

Богданци на референдум ќе гласа за или против рудник во Казандол

Богданци на референдум ќе гласа за или против рудник во Казандол

Типографија

На 11 јуни жителите на општина Богданци на референдум ќе треба да се изјаснат дали се за или против отворање на рудник во Казандол.

Одлуката за реферндум едногласно со 11 гласа за ја донесе Советот на општина Богданци.

Против изградбата на рудник во Казандол на референдум се изјаснија жителите на Гевгелија. Советот на општина Валандово, пак, со седум гласа за и осум воздржани ја отфрли иницијативата за распишување на референдум. Сега валандовчани ќе собираат потписи за да ја реализираат својата идеја.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија