mksqen
27
Саб, Ное
0 Нови / 7 дена

Водостоите на реките под просекот за март

Водостоите на реките под просекот за март

Типографија

Водостоите на реките во Македонија се под просекот за март, покажува неделната хидролошка состојба.

Според мерењата на УХМР, потпросечни се нивоата на Вардар кај Скопје, Велес, Јегуновце и Демир Капија, на Треска кај Македонски Брод, на Пчиња кај Катлановска Бања, на Крива Река кај Крива Паланка, на Брегалница кај Штип, на Сатеска кај Ботун и на Струмица кај Сушево.

Драстично пониски од просекот се водостоите на Црн Дрим кај Ложани и на Црна кај Новаци.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија