mksqen
27
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Во јануари 79 отсто од струјата обезбедена од домашни извори

Во јануари 79 отсто од струјата обезбедена од домашни извори

Типографија

Во Македонија во јануари годинава вкупно се потрошени 914.376 мегават часови електрична енергија, 54.214 милиони нм кубни  природен гас, 586 412 тони јаглен и 77 141 тони нафтени продукти.

Ова се податоците што ги соопшти Државниот завод за статистика. 

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествувало со 79 отсто во бруто-домашната потрошувачка, додека 97.8 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на електрична енергија.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија