mksqen
19
Нед, Сеп
0 Нови / 7 дена

Просечни цени на енергенсите во втората половина на 2016 година

Просечни цени на енергенсите во втората половина на 2016 година

Типографија

Просечната малопродажна цена на електричната енергија за домаќинствата во Македонија во второто полугодие на 2016 година изнесува 5.081 денари по киловат час, што претставува раст од 1,2  отсто во споредба со првото полугодие од годината.

Според податоците на Државниот завод за статистика,  просечната цена на електричната енергија без данокот на додадена вредност за индустријата се движи од 3.206 до 7.990 денари по киловат час по групи на потрошувачи.

Просечната цена, пак, на природниот гас без данокот на додадена вредност за индустријата се движи од 12,842 до 14,994 денари по нормален метар кубен по групи на потрошувачи.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија