mksqen
27
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Во декември 81,1 отсто од струјата од домашно производство

Во декември 81,1 отсто од струјата од домашно производство

Типографија

Во декември минатата година вкупно се потрошени  840.394 мегават часови електрична енергија, 46.663 милиони нормални кубни метри, три природен гас, 469.206 тони јаглен и 87.872 тони нафтени продукти, објави Државниот завод за статистика.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 81,1 отсто во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 95,6 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на електрична енергија.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија