mksqen
19
Нед, Сеп
0 Нови / 7 дена

Анкета за влијанието на безбедната вода за пиење врз здравјето

Анкета за влијанието на безбедната вода за пиење врз здравјето

Типографија

Институтот за јавно здравје на Република Македонија по повод Светскиот ден на водата 22 март, постави анкета за влијанието на безбедната вода за пиење врз здравјето.

Анкетата може да се пополни на официјалната интернет страница  http://iph.mk/anketa .

Анкетата е со цел граѓаните да се информираат за тоа што е безбедна вода за пиење и кои се болестите поврзани со небезбедната вода.

Со анкетата институтот ја почнува годинaшната кампања по повод Светскиот ден на водата,  како една од многуте превентивни дејности на ИЈЗРМ.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија