mksqen
20
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Привремена забрана за лов на диви птици поради птичји грип

Привремена забрана за лов на диви птици поради птичји грип

Типографија

Министерството  за земјоделство, шумарство  и водостопанство согласно член 16 став 4 од Законот за ловството донесе забрана за ловење диви птици. 

Како што соопшти, забраната е привремена и се однесува на цела територија на Република Македонија поради опасност од ширење на птичји грип.

Забраната за ловење диви птици стапува во сила веднаш и ќе трае до нејзино отповикување.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија