mksqen
27
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Во Гевгелија живините светилки заменети со штедливи натриумови

Во Гевгелија живините светилки заменети со штедливи натриумови

Типографија

Со замената на живините светилки со нови штедливи натриумови, потрошувачката на електрична енергија во мрежата на уличното осветлување во општина Гевгелија е намалена за 20 отсто.

Ова е наведено од системот 48 часа од страна на службата надлежна за сумирање и споредување на резултатите.

Од службата за премер беше посочено селото Моин каде што потрошувачката на струја во мрежета на уличното осветлување од 3.000 е намалена на 2.400 киловати како резултат на замената на живините со штедливи натриумови сијалици и тоа само по инсталираните нови линии во населеното место.

По примерот од Моин, од општина Гевгелија нагласија дека во иднина ќе се заложат на местото на живините, задолжително да се ставаат натриумови сијалици се додека не се изврши замената на сите улични сијалични места.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија