mksqen
25
Вто, Јан
0 Нови / 7 дена

Американски експерт ќе помага во справувањето со загадениот воздух

Американски експерт ќе помага во справувањето со загадениот воздух

Типографија

Американскиот експерт за квалитет на амбиенталниот воздух Вирџинија Галински во наредните шест недели ќе му помага на Министерството за животна средина и просторно планирање во справувањето со проблемите со висока концентрација на загаденост на амбиенталниот воздух, особено во зимскиот период.

Ова е договорено на средбата на министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети со заменик амбасадорот на САД во Македонија, Микаела Швајцар Блум.Исто така е договорено дека Галински ќе соработува и со сите други национални институции кои се инволвирани и релевантни во областа

На средбата се дискутирало и за соработката меѓу двете држави во областа животна средина, со посебен акцент на заштитата на амбиенталниот воздух.

На средбата било отворено и прашањето за неодамнешната одлука на Министерството за затварање на индустрискиот капацитет Југохром, што, позитивно било оценето од Блум.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија