mksqen
09
Чет, Дек
0 Нови / 7 дена

Фотоволтаични светилки во Кавадарци

Фотоволтаични светилки во Кавадарци

Типографија

Во Кавадарци е промовирано јавно улично осветлување со лед светилки на фотоволтаично напојување каде струјата се добива од сонцето, а исти светилки Ќе се постават и во гадскиот парк.

Првите светилки кои се напојуваат со електрична енергија преку сонцето беа поставени во новиот центар на градот, на просторот позади зградите познати како "лепотици".

  • Ова е дел од проектот за конечно комлетно оплеменување на овој простор кој во изминатиот период беше запуштен. Почнавме полека да му даваме одредена смисла, ќе следува овде мини пазар и хортикултурно уредување. Секако тука е и фудбалското игралиште за мал фудбал, за да биде во функција на оние кои сакаат да спортуваат, рече градоначалникот Александар Панов.

Тој информирасхе дека тука е предвидено и едно игралиште за кошарка.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија