mksqen
19
Нед, Сеп
0 Нови / 7 дена

Меѓународна конференција за енергетика и инвестиции во Нови Сад

Меѓународна конференција за енергетика и инвестиции во Нови Сад

Типографија

Шестата меѓународна конференција за енергија и инвестиции ќе се одржи во Нови Сад на 2 и 3 март.

Се очекува дека на настанот ќе се соберат повеќе од две илјади луѓе со цел да се поттикнат инвестициите во енергетскиот сектор.

Во фокусот на Меѓународната конференција за енергија и инвестиции ќе биде енергијата, финансирањето и изградбата, како и поврзаноста  на изградбата и енергијата преку енергетската ефикасност во зградите. Исто така, посебно внимание ќе се посвети на борбата против климатските промени.

Во текот на два дена, ќе бидат претставени компании и технологии во областа на енергетската ефикасност, изградба, обновливите извори на енергија и заштита на животната средина, финансиски институции, како и организации кои финансираат проекти, локалните власти, агенции и асоцијации.

Целта на настанот е да се поттикнат инвестиции во енергетскиот сектор и градежништвото, индустриските паркови, објекти за третман на отпадни води и дополнително искористување на обновливите извори на енергија, надградби на енергетската ефикасност, како и подигање на свеста за климатските промени во Србија и во регионот.

Настанот е организиран од страна на Централниот Европски форум за развој (CEDEF), новосадскиот саем и Секретаријатот за енергетика, градежништво и транспорт.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан