mksqen
24
Пет, Сеп
0 Нови / 7 дена

Кинеска фирма ќе инвестира во изградба на фабрика за соларни панели во Бугарија

Кинеска фирма ќе инвестира во изградба на фабрика за соларни панели во Бугарија

Типографија

Кинескиот производител на соларни панели ГС-Солар планира да инвестира во нова фабрика за производство во Бугарија.

ГС-Солар создава тенок филм соларни модули врз основа на аморфен силициум технологија. Тој нуди тенки домашни фотоволтаични модули.

Компанијата служи на големи соларни електрани, проекти за енергија спонзорирани од владата и електрични комунални претпријатија, како и системи интегратори, изведувачи на проекти и дистрибутери на соларни производи во Европа и низ светот.

Овој гигант сака да создаде логистички центар во Бугарија за да им служи на своите нарачатели во Европа.

Според студијата нарачана од страна на Европската фондација за клима, инвестициите во соларната енергија во Бугарија стагнираат во последните две години. Бугарија ги укина претходно одобрените повластени тарифи и воведе трошоците за пристап на мрежа на производители на соларни и ветерни електрани.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан