mksqen
17
Пет, Сеп
0 Нови / 7 дена

Комуналните претпријатија во Шид добија опрема за чување на отпад

Комуналните претпријатија во Шид добија опрема за чување на отпад

Типографија

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД на комуналните претпријатија во Шид им доставила опрема за управување со отпадот во вредност од 83 илјади долари.

Претпријатието „Стандард“ добило десет големи контејнери за цврст отпад, а „Водовод“ добило возило за одвезување на течен отпад.

Новата опрема ќе овозможи услуга за 35 илјади жители на Шид, за јавните институции и претпријатија, како и за три приватни центри во општината.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан