mksqen
25
Пон, Окт
0 Нови / 7 дена

Горењето суви дрва ги намалува штетните емисии во воздухот

Горењето суви дрва ги намалува штетните емисии во воздухот

Типографија

Со околу 40 отсто се намалуваат штетните емисии во воздухот при горење на суви наместо на тазе исечени дрва.

Сушењето на дрвата не води до дополнителни трошоци за домаќинствата, но има значаен ефект за заштитата на животната средина. Ова го изјави директорот на бугарскиот директорат „Конзервација и чистота на воздухот“, Иван Ангелов во екот на грејната сезона.

Видот и состојбата на цврстите горива за греење во зимската сезона е важно бидејќи нивното се поголемо користење  е причина за зголемување на загадувањето на воздухот, кое пак има импликации врз човековото здравје.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан