mksqen
19
Нед, Сеп
0 Нови / 7 дена

Во Бугарија ќе се поправаат браните со европски средства

Во Бугарија ќе се поправаат браните со европски средства

Типографија

Општините во Бугарија ќе можат да аплицираат за средства за подобрување на техничката состојба на браните со кои стопанисуваат.

Ова го соопшти министерот за животна средина и води Ивелина Василева.

Средствата се наменети за оперативната програма „Животна средина 2014-2020 година“ Постапката ќе биде во висина од 20 милиони лева и е во рамките на „Превенција и управување со ризикот од поплави и лизгање на земјиштето“.

Општините ќе треба да аплицираат до крајот на годината. Корисници ќе можат да бидат општини кои добиле одобрение од надлежниот орган дека хидротехничките капацитети имаат потреба од зајакнување или поправка. Другиот  услов е браните да не се дадени под концесија.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан