mksqen
20
Сре, Окт
0 Нови / 7 дена

Горештини и суша во Грција поради климатските промени

Горештини и суша во Грција поради климатските промени

Типографија

Научниците предвидуваат дека во Грција ќе има горештини и суша поради климатските промени.

Бројот на денови со високи температури во континенталниот дел на Грција се очекува да се зголеми за 40 денови до 2100 година поради климатските промени, предвидуваат научниците од Институтот за истражување на животната средина.

Според научниците зимските врнежи ќе се намалат за околу 30 проценти, а периодот на суша ќе се зголеми за еден месец, а со тоа ќе се зголемат и деновите со зголемен ризик од пожари.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан