mksqen
19
Нед, Сеп
0 Нови / 7 дена

Апатинската пиварница ќе ги третира отпадните води

Апатинската пиварница ќе ги третира отпадните води

Типографија

Во Апатинската пиварница е отворен погон за преработка на отпадните води.

Фабриката има за цел долгорочно да го реши одведувањето и третманот на отпадните води, а инвестицијата е вредна околу 11 милиони евра.

Апатинската пиварница е основана во 1756 година како „Царска пивара“. Таа е една од најголемите пиварници во Србија.


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан